НОВИНИ

Кремъл: Недопустимо е да бъдат обвинявани руските власти за станалото в Солсбъри

Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, предаде Франс прес. Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри.

bnt avatar logo
от БТА
16:15, 06.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
кремъл недопустимо бъдат обвинявани руските власти станалото солсбъри

Лондон обвини днес руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на Скрипалови. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков.

Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето и разпространи техни снимки.

"За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция изтегля редица вносни продукти заради нелоялна конкуренция
Турция изтегля редица вносни продукти заради "нелоялна конкуренция"
Строежът на магистралата от Прищина до Македония приключва до месеци
Строежът на магистралата от Прищина до Македония приключва до месеци