НОВИНИ

Кремъл отрече твърдението, че Путин е объркал руски и американски удари

Кремъл отрече твърдението, че руският президент Владимир Путин се е заблудил, показвайки на режисьора Оливър Стоун запис, който по погрешка е представил като бомбардировки на руската авиация в Сирия, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:21, 21.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света
кремъл отрече твърдението путин объркал руски американски удари

Според руски медии записът, представен от Путин на режисьора като "работата на нашата авиация" в Сирия, всъщност показва удари, нанесени от американски хеликоптер срещу талибански бойци в Афганистан. Оригиналният запис е разпространен в YouTube.

Според руския информационен сайт Медуза клипът, показан от Путин на Оливър Стоун, може да е копие на американския запис, публикувано в YouTube през 2016 г. от потребител, добавил към него озвучаване на руски. Този запис е бил представен като удари на руски боен хеликоптер Ми-28 в Сирия.

"Мога да потвърдя, че наистина става дума за записи на нашето министерство на отбраната, част от доклад за президента", представен от министъра, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който определи твърденията на медиите като погрешни. Според Песков телефонът, на който Путин показва записа на Оливър Стоун, е на един от помощниците на президента.

Очаква се днес руската телевизия да излъчи третата част от интервютата на Путин за Оливър Стоун. 70-годишният режисьор, трикратен носител на наградата Оскар, получи от руското президентство безпрецедентен достъп и от юли 2015 г. до февруари 2017 г. успя да заснеме 12 разговора с руския държавен глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сивият сектор в шивашката промишленост
Сивият сектор в шивашката промишленост
Гръцки медии: Борисов е посредник между Скопие и Атина
Гръцки медии: Борисов е "посредник" между Скопие и Атина