НОВИНИ

Кремъл подкрепя разследване на боеве между деца в Чечения

Кремъл призова да се проведе разследване във връзка с излъчени по телевизията в Русия двубои по смесени бойни изкуства между деца, някои от които едва на 8 години, предаде Асошиейтед прес.

кремъл подкрепя разследване боеве деца чечения
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 06.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров включи тримата си малки синове в т.нар. демонстративни боеве, предавани по телевизията във вторник.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес пред репортери, че фактът, че един от двубоите между 10-годишни деца е завършил с технически нокаут, е "основание съответните контролни органи да проучат случая".

Той намекна, че този въпрос е от компетентността на омбудсмана за правата на децата Анна Кузнецова.
Заместник-министърът на спорта Павел Колобков каза, че ще проучи боевете. По думите му съгласно правилата не е разрешено деца под 12 години да излизат на ринга.

Във вторник в Грозни се проведе турнир по смесени бойни изкуства, който включваше двубои между млади бойци, сред които три от децата на Кадиров. Президентът на Съюза за смесени бойни изкуства на Русия Фьодор Емеляненко осъди провеждането на такива боеве и каза, че подобни двубои между деца могат да причинят непоправими физически и психологически вреди на подрастващите.

Според представителя на Кадиров в Европа Тимур Дугазаев детските боеве на турнира в Грозни не са били жестоки и са имали демонстративен характер, посочва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевнелиев: България ще привлича инвестиции и туристи от Саудитска Арабия
Плевнелиев: България ще привлича инвестиции и туристи от Саудитска Арабия
Взрив край полицейски участък в Истанбул
Взрив край полицейски участък в Истанбул