Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция. Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти. Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.

За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.

Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно ,ако в града им има постоянно патрулна кола ,която да следи за нарушители. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.

Данаил Стоицов – началник на КАТ „Пътна полиция” – Благоевград: “И апелирам, защото сме вече в зимни условия, да си подготвят автомобилите за движение в зимни условия. „

Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко опасен. От „Пътна полиция съветват още по време на снеговалеж водачите да проявяват повече търпение, особено когато трасето се почиства.“

Към този час се забелязва по-натовареният трафик в посока София, но движението се осъществява нормално. През изминалата нощ имаше за кратко снеговалеж и в сутрешните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, но това по-никакъв начин не бива да успокоява шофьорите.

От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.