НОВИНИ

Бойко Борисов на наградите на КРИБ: До 2 седмици внасяме документи за еврозоната

До две седмици България е готова да подаде документи за чакалнята на еврозоната. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който присъства на раздаването на годишните награди на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
21:01, 05.06.2018 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

България е изпълнила почти всички критерии за влизане в еврозоната, с изключение на един. Той обаче е неизпълним в условия на валутен борд, каза премиерът Бойко Борисов. Той беше категоричен, че финансовото министерство е готово да внесе документи за чакалнята на еврозоната до седмица или две и изтъкна, че държавата прави всичко възможно да не е срещу бизнеса.

Бойко Борисов, министър-председател: "Старали сме се през цялото това време и аз като бивш частник да се опитваме колкото се може повече да помагаме, по-малко да ви пречим."

Премиерът припомни, че държавата е готова да даде над 100 млн. лева сега на БДЖ за стабилизиране на дружеството. Борисов засегна три аспекта на водената от правителството политика - запазване на данъчната стабилност, намаляване на административната тежест за бизнеса и борбата с корупцията.

Бойко Борисов, министър-председател: "И до края на годината сме се подготвили с още много неща, които да облекчат, а и това е най-доброто, колкото повече вдигаме към облака електронното управление и на борбата с корупцията на всички нива - администрации, общински, държавни, агенции и всички останали."


;

Тази година за наградите на КРИБ се състезаваха 23 компании в три категории - растеж, иновации и качество. Отделно специален приз беше присъден на дружество с най-голям принос за развитие на българската икономика.

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ: "Бих искал отново да ви поздравя, за всичко което сте постигнали, за всички усилия, които полагате за да развиете вашия бизнес, за създаване на работни места, за да изнасяме българската продукция в чужбина и да създаваме, така необходимата слава на българската индустрия на нашата държава. Така че се надявам и догодина отново да имаме повод да се поздравим".

Според данните, изнесени от премиера в момента членовете на КРИБ осигуряват над 1 милион работни места и формират три четвърти от брутния продукт на страната. Борисов им пожела това да продължи и занапред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От хаоса - изложба и нова стихосбирка на Кирил Аврамов
"От хаоса" - изложба и нова стихосбирка на Кирил Аврамов
Патриарх Неофит дари апаратура на болница Пирогов
Патриарх Неофит дари апаратура на болница "Пирогов"