НОВИНИ

Криминалисти разкриха две оранжерии за отглеждане на марихуана

При проведена специализирана полицейска операция на територията на столицата служители на отделите „Криминална полиция" и „Разследване на общата престъпност" при ГДНП са разкрити две оранжерии за отглеждане на марихуана. В акцията са участвали и служители на Столичната дирекция на вътрешните работи. Задържани са двама мъже - К. Г. /31 г./ и М. М. /24 г./, за които има данни, че се занимавали с отглеждането и разпространението на наркотичните вещества.

криминалисти разкриха две оранжерии отглеждане марихуана
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 20.03.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

В хода на процесуално - следствените действия на адреси в квартал „Разсадника" са открити помещения, пригодени за отглеждане на марихуаната. Оттам криминалистите иззели голямо количество зелена и суха растителна маса, както и различни пособия - лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство. На двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК и за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК. След изтичане на 72 - часовите мерки за задържане, са им наложени постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража".

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина последният мъжки северен бял носорог
Почина последният мъжки северен бял носорог
Трима рибари - нарушители са санкционирани в резервата „Сребърна”
Трима рибари - нарушители са санкционирани в резервата „Сребърна”