НОВИНИ

Криминалисти разкриха модерна наркооранжерия в Габрово

Иззети са 730 саксии с растения от рода на конопа, над 90 кг зелена и 35 г суха тревиста маса, реагирала на марихуана при наркотеста; задържани са 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка.

криминалисти разкриха модерна наркооранжерия габрово
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 21.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Специализираната операция по противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е предприета след разследване, проведено от криминалисти на ОДМВР- Габрово.

В действията, осъществени под наблюдението на прокуратурата, са участвали и колегите им от РУ-Габрово. В хода на операцията е предприето претърсване на хале на бивше предприятие в града, където униформените открили помещение, специално пригодено за отглеждане на марихуана. От него са иззети общо 429 саксии с растения от рода на конопа и 64,705 кг зелена растителна маса, реагирала при тестовете на марихуана.

;

Помещението било обзаведено с изключително модерно оборудване за отглеждането на растенията - лампи с подходяща цветна температура, поливна система, вентилация, филтри, уреди за контрол на температурата и влажността, и др. На място криминалистите задържали 52-годишен местен жител и 21-годишна столичанка. В рамките на разследването е установено, че в собствен имот в с. Драгановци габровецът е изградил миниоранжерия за отглеждане на марихуана. Оттам са иззети още 301 саксии с растение от рода на конопа, 27,226 кг зелена растителна маса и 35 грама суха маса, както и съответното оборудване.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 в от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Атаките срещу мен винаги съвпадат с предизборен период
Цветанов: Атаките срещу мен винаги съвпадат с предизборен период
Обвиниха кмета на Стрелча за принуда
Обвиниха кмета на Стрелча за принуда