Кристалина Георгиева отрече спекулациите, че ще е новият председател на Европейската комисия, съобщи БНР. Във Великотърновския университет, където изнесе публична лекция на тема "Светът и ние", главният изпълнителен директор на Световната банка коментира, че България е в много добро икономическо състояние на базата на увеличаващите се проблеми в световен мащаб.

© БГНЕС
Кристалина Георгиева: Аз си имам работа, много интересна, много трудна работа. На хипотетични въпроси отговори нямам. Нашата организация по спекулации не коментира.

Главният изпълнителен директор на Световната банка поздрави новите български евродепутати и изтъкна, че вотът е бил спечелен от проевропейски партии.

Кристалина Георгиева: У нас българите гласуваха за проевропейските партии. Това е много добре. Предстоят месеци, в които ще трябва да се формира програма, която да обединява проевропейските партии и аз съм убедена, че това ще се случи.
 Започват преговори за топ позициите в евроинституциите

Започват преговори за топ позициите в евроинституциите

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск започва преговори с Европейския парламент и държавите членки на ЕС за постигане на компромис за разпред...