България с най-добро представяне на Евровизия! Кристиан Костов се изкачи на второто място в музикалния конкурс на Европа. Гости в студиото на "Още от деня" бяха българският представител на Евровизия 2017 Кристиан Костов и генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: Смятам, че Кристиан е боец в най-прекрасните характеристики на тази дума. Той е толкова концентриран и дисциплиниран в това, което трябва да направи, че го превръща в своя мисия и ти го виждаш и чувстваш. И това се прехвърля върху целия екип, който стои зад него. Не знам дали ние сме му дали енергия, но той на нас ни даваше всеки ден.

Положителните очаквания надделяха над страха, който обаче го носиш в себе си до последно, каза още Вяра Анкова. По думите ѝ, Крис съчета нещо, което трудно можеш да го видиш в един изпълнител - това са характер, талант, присъствие на сцена.

Анкова благодари за подкрепата и на всички медии, защото по думите ѝ, в последните 2 години стана ясно, че не БНТ е на този конкурс, а България е там.


Кристиан Костов - българският представител на Евровизия 2017: Вярвам в късмета и таланта, но най-много вярвам в работата. Когато човек работи много, то му се връща. Ние репетирахме почти два месеца толкова много, че нямаше как да не ни се случи това. Има много талантливи хора, изключително добри вокалисти и танцьори, но само някои от тях излизат на световната сцена и аз искам да съм един от тях. Горд съм, че успях да покажа на целия свят, че България може да спечели в Евровизия.

Имаше огромна конкуренция и много силни участници. Битката не е интересна и не е сериозна, ако не е честна, каза още Кристиан Костов.

Вижте изпълнението на Кристиан Костов на финала на Евровизия 2017 (ВИДЕО)

Вижте изпълнението на Кристиан Костов на финала на Евровизия 2017 (ВИДЕО)

Българският представител в Евровизия 2017 Кристиан Костов завладя публиката със своята песен „Beautiful Mess”, която изпълни под номер 25.„Beautiful M...