Кристиан Костов се класира за големия финал на конкурса Евровизия 2017. Той представи България със своята песен "Beautiful Mess". Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май, от 22:00 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ от Киев.

Десетте страни, които ще търсят място на финала на 13 май, са: България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс Евровизия 2017.


Крис е фен на конкурса Евровизия и следи отблизо участията в него. Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс.

Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Композицията на "Beautiful Mess" е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.


Новини и повече подробности за българското участие в Евровизия 2017 следете в сайта на БНТ за Евровизия – eurovision.bg и Facebook страницата BNT Eurovision Bulgaria.

Вижте изпълнението на Кристиан Костов на втория полуфинал на Евровизия 2017

Вижте изпълнението на Кристиан Костов на втория полуфинал на Евровизия 2017

Българският представител в Евровизия 2017 изпълни своята песен „Beautiful Mess” под номер 15. „Beautiful Mess” е написана от „Symphonics” специално за...