НОВИНИ

Кристиан Костов класира България за финала на Евровизия 2017

Кристиан Костов се класира за големия финал на конкурса Евровизия 2017. Той представи България със своята песен "Beautiful Mess". Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май, от 22:00 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ от Киев.

кристиан костов класира българия финала евровизия 2017
bnt avatar logo
от БНТ
00:04, 12.05.2017
11177
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Десетте страни, които ще търсят място на финала на 13 май, са: България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс Евровизия 2017.


Крис е фен на конкурса Евровизия и следи отблизо участията в него. Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс.

Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Композицията на "Beautiful Mess" е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.


Новини и повече подробности за българското участие в Евровизия 2017 следете в сайта на БНТ за Евровизия – eurovision.bg и Facebook страницата BNT Eurovision Bulgaria.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Костов от Киев: Вярвам, че България може да спечели тази година
Кристиан Костов от Киев: Вярвам, че България може да спечели тази година
Вижте изпълнението на Кристиан Костов на втория полуфинал на Евровизия 2017
Вижте изпълнението на Кристиан Костов на втория полуфинал на Евровизия 2017