България трябва да си дава сметка, че по въпроси, които не са жизненоважни, е логично да не правим прекалено големи стъпки. Това заяви в студиото на "Панорама" Кристиан Вигенин, БСП по повод разногласията между позициите на кабинета и президента за ситуацията във Венецуела.

Капката, която преля чашата е, България или ЕП да решават кой да е президент на Венецуела, допълни Вигенин.

Кристиан Вигенин, БСП: Смятаме, че това не е проблем на България, нямаме интерес там и не виждаме никаква причина да се ангажираме с подобна позиция. Винаги сме се опитвали по външнополитически въпроси да съгласуваме позиции, даже по ситуацията със Сирия направихме всичко възможно президент и премиер да излязат с обща позиция. Сега не виждам такова съгласие, а външният министър не прави нищо по въпроса това да се промени.

БСП е проевропейска партия, но ние считаме, че ЕС има нужда от реформи. Това е политика, която отстояваме от доста дълго време. Така Вигенин отговори на въпроса за посоката, към която се движи левицата в момента - дали на запад или изток.

Захариева: Иска ми се да говорим в един глас по важни външнополитически теми

Захариева: Иска ми се да говорим в един глас по важни външнополитически теми

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева гостува в студиото на "Панорама" с коментар по един от най-актуалните политически въпр...