НОВИНИ

Кристиано Ронално даде показания пред испански съд заради укриване на данъци

Звездата на световния футбол Кристиано Ронално даде показания пред испански съд по обвинения в укриване на данъци за близо 15 милиона евро. Най-скъпоплатеният спортист в света твърди, че "съвестта му е чиста". 32-годишната звезда на Реал Мадрид е поредната мишена на испанското правосъдие, което е взело на прицел избягването на плащането на данъци сред водещите футболисти.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:10, 31.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Кристиано Роналдо отговори на въпросите на разследващия прокурор на закрита съдебна сесия в мадридското предградие Посуело де Аларкон. Звездата използва странична врата за да избегне стълпотворението на медиите пред централния вход.

Хосе Мануел Гарсиа - служител на прес-службата на съда: Той вече е в съда, ако още не сте получили тази информация.

Обвиненията срещу 32-годишния португалец засягат период между 2010 и 2014-та. Според прокуратурата той е използвал фирмена структура в Ирландия и на британските Вирджински острови за да укрие приходи, получени в Испания от права за използване на неговия образ. Сесията продължи 90 минути, на излизане от съда Ронално не направи изявление.

Инаки Торес - представител на агента на Роналдо: Имам само няколко думи за вас. Футболистът даде показания, всичко е наред, той пътува към дома.

Ако бъде признат за виновен, Роналдо рискува глоба от 28 милиона евро и три и половина години затвор. По сходни обвинения колегата му от Барселона Лионел Меси получи миналата година 21 месеца затвор, при това за значително по-малка сума - четири милиона. Този месец испанското правосъдие разреши аржентинецът да плати 252 хиляди евро вместо да попадне зад решетните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Филип ще участва в последния си самостоятелен обществен ангажимент
Принц Филип ще участва в последния си самостоятелен обществен ангажимент
Русе остава без топла вода за цял месец
Русе остава без топла вода за цял месец