НОВИНИ

Кристиан Костов: Ще дам всичко от себе си, за да се представя добре

Силна заявка на българската песен за Евровизия 2017. „Beautiful Mess” вече е на шесто място по гледаемост в официалния YouTube канал на конкурса. За силата на таланта и шансовете на България гости в "Денят започва" бяха изпълнителят Кристиан Костов и продуцентите Йоана Левиева-Сойър, Станислава Армутлиева и Борислав Миланов.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
09:07, 22.03.2017
19650
Чете се за: 01:30 мин.
Още
Кристиан Костов, изпълнител
"За мен най-голямото предизвикателство ще е това, че Поли Генова се представи по най-добрия начин и ще трябва да направя нещо да се представя още по-добре. Ще дам всичко от себе си. Дано да се получи. За първи път ще представям цяла държава. До момента съм представял само себе си. Тук ще представям всички българи по света и това е много отговорно нещо".
Йоана Левиева-Сойър, продуцент БНТ
"След миналогодишния успех на Поли Генова за всички ще е много трудно да го повторим и всички ще се борим за това. Затова избрахме този формат да търсим проект, а не просто песен и успешен изпълнител, а успешен проект, с който да обединим усилията на музикалните професионалисти в България, които работят тук и сега".

Йоана Левиева заяви, че БНТ е получила 11 проекта. От тях половината са били много добри и изборът е бил много труден. Така екипът от страна на БНТ се е уверил, че има "партньори в лицето на музикантите и продуцентите в страната и те са готови да вложат своето ноухау, да вложат и средства, за да може България да се представя най-добре на такива форуми". Йоана Левиева отбеляза също, че за избора на песента са помогнали и мненията на 12 музикални специалисти от Европа, свързани с Евровизия. Те са дали "изключително положителни оценки за песента".

Според Станислава Армутлиева много важно е българското участие да се промотира извън България, тъй като гласуването за българската песен ще се извършва извън границите ни. По думите й има планирани няколко много важни пътувания на Кристиян до други държави. Първото от тях е на 2 април в Лондон, следващото е в Тел Авив. На 7 април ще участва в концерт в Лондон пред 2 хиляди българи. След това отива в Амстердам, в Мадрид и евентуално в Москва. Паралелно с това има предложения от партньори за взаимно промотиране на песните на различни държави. В тази посока в момента се водят преговори с гърците и израелците, със сърбите, македонците. По отношение на качествата на песента, Армутлиева посочи, че "единствената причина Кристиан и тя самата да участват в конкурса, е тази песен и не просто нейното послание, а музиката вътре".

Композиторът Борислав Миланов обясни, че песента "Beautiful Mess" е била специално направена за Кристиан. Най-ценното в нея е силното й послание, смята Миланов, тъй като на Евровизия се обръща значително внимание на това.

"Кристиан е наистина пеещ изпълнител. Той пее със сърцето си и неговата сила е да накара хората да настръхнат". Според Миланов песента е съобразена с таланта на Кристиан да накара хората да се разчувстват . Що се отнася до музикалната тенденция, песента е доста модерна балада с трап бийт, мотив с гъдулка и чело, който също звучи като друг модерен похват.

До дни ще излезе и видеоклипът на песента, който е също част от промоцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи заплати за работещите в социалната сфера в Благоевград
По-високи заплати за работещите в социалната сфера в Благоевград
​Микробус изгоря тази нощ в столичния квартал Бъкстон
​Микробус изгоря тази нощ в столичния квартал "Бъкстон"