НОВИНИ

Кристиан Вигенин: Исканията на полицаите са обосновани

Ние смятаме, че исканията на полицаите са напълно обносновани. Въпрос на приоритети е, когато говорим, че има излишъци от 2,3 млрд. Трябва да се направи повече в тази сфера. Нека Борисов да поеме лично отговорността. Ако се планира един адекватен бюджет, може да стане. Това каза в предаването "Още от деня" Кристиан Вигенин, депутат от БСП и председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 27.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вигенин коментира и възможностите на България за Председателството в ЕС като каза следното:

Кристиан Вигенин, депутат от БСП и председател на парламентарната комисия по европейските въпроси: Трябва да бъдем реалисти, нямаме основания да смятаме, че България няма да бъде успешен председател на Съвета на ЕС. Започват да се избистрят и приоритетите. В средата на юли ще бъде готов първият проект на националната програма. Те се базират на тези на трите страни, които участват. Не бива да се успокояваме, защото времето тече. В петък ще обсъдим в парламента кои са целите, които си поставяме.

По казуса с директора на НДК той заяви, че е странно е да се случват така нещата и изпитва известни притеснения, защото ремонтът е ключов за европредседателството. Относно приоритети на страната ни Вигенин заяви, че БСП настоява Западните Балкани да бъдат ключов приоритет.

Ето какво бе мнението му за увеличението на минималните пенсии:

Кристиан Вигенин: В нашите ангажименти нямаше неща, които са неизпълними. Справедливата мярка е преизчисляване на пенсиите, а това, което правим сега, е замазване. В парламента се поставя една ненормална обстановка. Нашите законопроекти не се разглеждат, стигат до комисиите и те отлежават. Обидно е по този начин да се отнасят към най-голямата опозиционна сила.

В студиото на БНТ депутатът от БСП заяви още, че се надява да бъде подписан договора за добросъседство с Македония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Код Армани
ДРУГИТЕ новини: Код Армани
Междупоколенчески център отваря врати във Варна
Междупоколенчески център отваря врати във Варна