НОВИНИ

Критична остава обстановката в Добричка област

Зимната обстановка в Добрич и региона остава тежка, а на места дори критична, съобщиха от кризисния щаб в областта. Бедственото положение в общините Добричка и Генерал Тошево продължава. Спрени са и влаковете от Варна за Добрич и от Добрич за Кардам. Пътят Добрич - Балчик е отворен за движение, но от там контролирано се пропускат автомобилите. Отворени за движение са и пътищата Добрич - Генерал Тошево и Добрич - Тервел. По официална информация няма населени места без ток в областта. Четири села обаче остават без вода.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
19:00, 11.01.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Десетки автомобили са блокирани на кръговото кръстовище на изхода на Балчик в посока Добрич. Пътят беше затворен в 16 часа вчера заради силни снегонавявания и намалена видимост. Днес в късния следобед той отново не беше отворен. Причината - голяма триметрова пряспа край село Приморци.

Близо денонощие около 60 автомобила очакваха пътят да бъде отворен. Това обаче не стана заради липсата на роторни снегорини, които да разчистят огромните преспи.

БНТ: От колко време сте тук и чакате? - От 16.15 от вчера. БНТ: Което означава, че скоро ще станат 24 часа? - Да! От тогава сме тука! Цяла вечер на бензиностанцията.

- Аз останах тази вечер да пренощувам тук в Балчик. Вчера около 16.30 затвориха пътя.

- Можете да погледнете - няма една песъчинка хвърлена - истината е, че не чистят. БНТ: Вие от колко часа сте тук? - От сутринта! БНТ: Някаква информация дават ли ви? - Никаква, от никъде. Мина на почистващата фирма джипа, обра си крушите и това.

Към обяд в почистването се включиха и военнослужещи.

- Преди малко тръгна ротор в тази посока, но какво ще стане - не знаем...

- Ами тапа имало на Безводица, защото пътното в Добрич, моля ви се, нямало ротор!

От кризисния щаб обявиха, че в областта няма населени места без ток. Хората обаче твърдят друго.

- От предния сняг нямат ток хората във Великово. Значи 4 села са - Горица, Великово, Сакалово, Сърнево. 4 села - от 10 дена нямат ток и нямат вода. Вземал съм 50 хляба да закарам на хората във Великово и не мога да стигна от предния сняг още.

Към момента военнослужещи с тежка техника продължават да помагат при почистването на пътя и да доставят стоки от първа необходимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов: Ще се борим за да за трите въпроса от референдума
Данаил Кирилов: Ще се борим за "да" за трите въпроса от референдума
От утре учениците в София влизат в класните стаи
От утре учениците в София влизат в класните стаи