НОВИНИ

Критично ниво на водите на бургаското езеро Вая

След падналия тази нощ дъжд, нивото на водите в бургаското езеро Вая се покачиха критично и има опасност да залеят пътя. Община Бургас започна изграждането на защитни пясъчни диги. В акцията се включиха екипите на Пожарната и Гражданска защита и екип от доброволци.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:50, 06.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Пясъчната дига е разположена по протежението на бул. "Захари Стоянов", който е на метри от езерото.

Дигата се изгражда по най-критичните участъци, за да не може прииждащите води да залеят пътното платно. След дъжда, паднал тази нощ, системата за видеонаблюдение изпратила сигнал за опасно повишаване на нивото на водите в езерото.

Веселин Василев - директор на "Управление при кризи" : За последните 3 часа нивото се вдигна с 3 сантиметра, вследствие на снеготопенето и дъжда, който падна. За момента не е толкова сериозно, но така или иначе трябва да изградим тази дига, която не е аварийна - тя е превантивна.
Иван Стоянов, доброволец: В момента пълним чували с пясък, които да спират водата от Вая.

Пътят, който преминава оттук, свързва центъра на Бургас с най-големия жилищен комплекс "Меден рудник". В акцията по изграждането на защитната дига участват екипи на пожарната, доброволци и служители на общинската администрация. Движението по булеварда в момента е спокойно, а екип на полицията регулира трафика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски военнотранспортен самолет се разби в Сирия, 39 души са загинали
Руски военнотранспортен самолет се разби в Сирия, 39 души са загинали
Дъщерята на Сергей Скрипал е другият пострадал в Солсбъри
Дъщерята на Сергей Скрипал е другият пострадал в Солсбъри