Развръзка на туристическата криза на гръцкия остров Самотраки. Днес започна извозването на туристи, които дни наред останаха блокирани на острова. Днес по обяд в пристанищния град Александруполис пристигнаха първите хора, напуснали острова.

Въпреки че започна извозването на туристи, обстановката в Самотраки и Александруполис остава напрегната. Български туристи на острова споделят, че на пристанището там цари хаос, а хората са изнервени от дългото чакане.

Тук на пристанището в Александруполис през целия ден се извиваха опашки пред билетните центрове. Хората разказват, че към този момент билетите за острова са разпродадени и пътниците се записват в листа на чакащите. Част от туристите споделят, че редовно пътуват до Самотраки от години, но за първи път стават свидетели на подобна ситуация.


Първият кораб от остров Самотраки пристигна в Александруполис

Първият кораб от остров Самотраки пристигна в Александруполис

Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки. В обедните часове днес в Александруполис пристигна първия кораб с хора, които прекар...

В следобедните часове в Александруполис бяха транспортирани и близо 100 автомобила от Самотраки, но без шофьорите и пътниците им. Сред колите има такива с български, румънски, турски и италиански регистрации. Очаква се техните собственици да пристигнат със следващите курсове на корабите.

Уверенията на властите са, че тази вечер в Самотраки ще пристигне обещаният голям ферибот с капацитет от 600 души и 75 автомобила, който по възможност ще изпълни няколко курса.