Важна седмица за Брекзит. Очаква се да бъдат оповестени резултатите от преговорите между лейбъристите и правителството на Тереза Мей за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

И лейбъристите, начело с Джереми Корбин, и кабинетът на британския министър-председател Тереза Мей смятат че споразумението за напускане на Евросъюза е единственото възможно. Това разкри главният преговарящ Мишел Барние.

По думите му, не става дума за отхвърляне на споразумението, но какви са резултатите от преговори между двете страни предстои да разберем тази седмица.

Обсъжда се не споразумението от 600 страници, а вторият документ от 26 страници, който е политическа декларация за рамките на бъдещите отношение между Брюксел и Лондон.

Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Брекзит: За година и половина не беше направено нищо за постигането на положително мнозинство по споразумението за Брекзит. Формира се само негативно мнозинство. Но по този начин не може да се постигне излизане на Великобритания от Европейския съюз със споразумение.

Брюксел е готов за преговори за условията на бъдещото партньорство. Но те ще започнат едва след ратифициране на споразумението между Брюксел и Лондон, подчерта Барние.

След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори

След удължаването на Брекзит: Великобритания трябва да организира евроизбори

Европейският съюз даде на Великобритания нова отсрочка за Брекзит. След петчасови преговори стана ясно, че разводът между Брюксел и Лондон се отлага з...