САЩ изтеглят останалия си дипломатически персонал от Венецуела. Причината - задълбочаващата се криза в страната. В информацията на Държавния департамент се посочва, че наличието на дипломати се е превърнало в ограничение за политиката на Вашингтон и за това се налага подобна мярка. Анализатори тълкуват решението като знак за възможна предстояща военна намеса.

Междувременно контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри обявяване на национално състояние на тревога заради безпрецедентната криза с електроснабдяването, която парализира страната пети ден.

Депутатите отхвърлиха аргумента на президента Николас Мадуро, че аварията е американски саботаж и заявиха, че причината за нея е лошото управление и липсата на инвестиции. Председателят на парламента и лидер на опозицията Хуан Гуайдо призова за нови протести.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Всички възможности, които са на масата, са срещу Венецуела. Това са "електрическа война", "електрошок" и "кибер атака". Срещу Венецуела е извършено кибер нападение. Само правителството на Съединените щати има възможност за такава атака.
Хуан Гуайдо насрочи извънредно заседание на парламента на Венецуела

Хуан Гуайдо насрочи извънредно заседание на парламента на Венецуела

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо насрочи за днес извънредно заседание на парламента на Венецуела.