Американският президент все още не е решил дали и кога ще има операция срещу режима на Асад. Преди няколко часа той отново събра Националния съвет за сигурност на Съединените щати. На заседанието, обаче, не са взети конкретни решения. Тази вечер, по настояване на Москва се събира Съвета за сигурност на ООН.

Няма окончателно решение за операция в Сирия, съобщиха от Белия дом след срещата на Националния съвет за сигурност. Според Ню Йорк Таймс американският министър на отбраната настоял за събирането на още доказателства.

Джим Матис вече няколко пъти призова за повече предпазливост при евентуален удар срещу Сирия. Вчера в изказване пред Конгреса, той заяви, че отговорът на предполагаемаta химическа атака, трябва да е балансиран, защото може да предизвика война между Великите сили.

На срещата на Националния съвет за сигурност все пак са били набелязани цели в Сирия. В американските медии се появиха евентуалните мишени - споменава за военни летища и за научен център с предполагаемо производство на химическо оръжие.

Доналд Тръмп и Тереза Мей: Употребата на химически оръжия в Сирия трябва да спре

Доналд Тръмп и Тереза Мей: Употребата на химически оръжия в Сирия трябва да спре

Продължават интензивните разговори по въпроса за Сирия. Снощи телефонен разговор проведоха президентът Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей....

Късно снощи американският президент е разговарял с британския премиер за сирийската криза. От Белия дом съобщиха, че Доналд Тръмп и Тереза Мей са единодушни, че е необходимо да се подготви международен отговор, който да спре употребата на химически оръжия в Сирия.

Москва призова за предпазливост западните държави при готвенето на операция срещу Асад. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че внимателно трябва да бъдат обмислени всички възможни последствия от подобни действия.

За Сирия вече пътуват инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия. Утре те започват да събират доказателства в град Дума за предполагаемата химическа атака.

Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия

Извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия

Днес ще се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН. То е поискано от Русия, за да бъде обсъдена заплахата от евентуални въздушни уд...

© снимки: БТА