Американска военна интервенция във Венецуела е "възможна при необходимост", заяви държавният секретар Майк Помпео след най-тежките сблъсъци в страната за тази година с над 100 ранени. Помпео ще разговаря с руския си колега Сергей Лавров по кризата, обяви съветникът по националната сигурност Джон Болтън. Държавният секретар заяви, че Русия е спряла в последния момент президента Мадуро да избяга в Куба. Москва и Каракас отрекоха.

Десетки военни в Каракас се присъединиха към лагера на опозицията начело с Хуан Гуайдо, стигна се до сблъсъци с части, лоялни на Николас Мадуро. Армията използва сила срещу опозиционните протести, лагерът на управляващите се събра на различно място.

Мадуро заяви, че е осуетен опит за държавен преврат, обеща наказания за виновните и отхвърли американските твърдения.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Според Майк Помпео Мадуро има готов самолет за бягство в Куба, но руснаците са му забранили да напуска страната. Г-н Помпео, моля ви, колко несериозно!
Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации

Опозиционният лидер на Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова за нови демонстрации срещу Николас Мадуро днес. В обръщение в социалните мрежи, той заяви, че...

Президентът Тръмп заплаши Куба със "санкции на най-високо равнище"и "пълно ембарго" ако не преустанови военната си подкрепа за режима в Каракас. Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, заяви, че Мадуро вече не контролира армията и призова за нови протести на 1-ви май.

Хуан Гуайдо, лидер на опозицията във Венецуела: Имаме шанс да вземем в ръце нашето бъдеще и да започнем последната фаза на Операция свобода за край на узурпацията.

Призиви за демонстрации отправиха и управляващите на фона на продължаваща икономическа криза, хронични спирания на тока и недостиг на храни.

САЩ се подготвят за военни действия във Венецуела

САЩ се подготвят за военни действия във Венецуела

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че администрацията на президента Доналд Тръмп се е приготвила да започне военни действия, за да прекрати...