НОВИНИ

Кризисен щаб заседава при премиера Борисов заради сложната обстановка в Бургаско

Участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия остава затворен за движение на автомобили и ТИР-ове. Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили. Снежният капан вдигна на крак институциите в първите часове на 31 декември. Извънредната ситуация събра на заседание Националния щаб за защита на населението при бедствия и аварии.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
08:29, 31.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Премиерът и вътрешният министър в оставка, главният секретар на МВР, началниците на „Пожарна безопасност" и на отбраната и председателят на АПИ приключиха заседанието малко преди 3 часа през нощта.

Бойко Борисов, премиер в оставка: От "Атия", военната база, сме вдигнали 2 мт-лб-та, тежки, големи влекачи, от Бургас от аерогарата ротори, два от Карнобат, верижни машини от Ямбол и Сливен вече са там. Просто търпение, да стоят на топло, полагаме огромни услия да пробием пътя да могат да минат. Не са дооценили добре рисковете и може би магистрала Тракия трябваше да бъде затворена изобщо. До 14 часа забраняваме да се движат коли там .Въпреки забраните днес, въпреки предупрежденията, както и сутринта в тунела на хемус - забранено за тирове, а влиза тир, аварира там и прави километри опашка и хората нервничат и се чудят за какво.

Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура": Не беше възможно никой да се справи с тая ситуация, видимостта е нулева, магистралата беше изчистена перфектно до асфалт.

Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка: Хората, които са планували да пътуват, да не предприемат пътуване в тая посока докато няма информация, че пътят е разчистен.

Заради обилния снеговалеж и силния вятър на пътя Айтос Карнобат няма никаква и участъкът е непроходим.В посока София магистралата се почиства от 4 снегорина. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа. За евакуираните хора са осигурени храна и настаняване в хотели.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2016 г. са убити 93 журналисти
През 2016 г. са убити 93 журналисти
Почина първият продуцент на Бийтълс
Почина първият продуцент на "Бийтълс"