НОВИНИ

Пътници излязоха на релсите на гара Илиянци заради закъснение на влак

Пътници излязоха на релсите на гара Илиянци заради закъснение на влак. Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 ч., съобщи пресцентърът на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. В 18 ч. е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.

пътници излязоха релсите гара илиянци заради закъснение влак
bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 12.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат. Тогава около 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експресът.

Експресът от София за Горна Оряховица влиза в гарата със скорост от 60 км/ч, както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора.

На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората върху релсите.

Те принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а оттам нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва.

Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранката ще обсъди линията на бедност и размера на минималната заплата
Тристранката ще обсъди линията на бедност и размера на минималната заплата
Автобус с работници и няколко автомобила бяха блокирани в преспите край Омуртаг
Автобус с работници и няколко автомобила бяха блокирани в преспите край Омуртаг