НОВИНИ

Кърк Дъглас ще празнува 100-годишния си рожден ден с 200 приятели

Холивудският актьор Кърк Дъглас, чиято знаменита кариера включва знакови роли в киното, става на 100 години в петък и обяснява невероятното си дълголетие с „чудесния си брак”, който продължава повече от шест десетилетия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:53, 07.12.2016
Чете се за: 01:04 мин.
Още
кърк дъглас празнува 100 годишния рожден ден 200 приятели

По случай паметното събитие Дъглас е написал есе, в което посочва, че втората му съпруга Ан, на 97 години, е била негов стимул да превъзмогва несгодите през годините.

„Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, пише Дъглас в седмичното сп. „Клоузър”.

Номиниран три пъти за наградата „Оскар”, юбилярят ще празнува със 200 приятели и роднини на тържество в Калифорния, на което домакини ще бъдат синът му Майкъл и снаха му Катрин Зита Джоунс.

Дъглъс, който се оттегли през 1996 след удар, затруднил говора му, се упражнява с терапевт, за да произнесе кратко слово пред гостите.

„Винаги ме питат каква е рецептата за дълъг и здравословен живот. Нямам такава. Обаче вярвам, че не сме на този свят без причина”, изтъква Дъглас.

„Бях пощаден след катастрофа с хеликоптер и удар, за да направя още добрини преди да си отида”, пише Дъглас.

Дъглас, син на неграмотни имигранти от Русия, изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е Спартак.

Снимал се е в повече от 80 филма, но никога не е участвал в сериал.

Роден в бедност в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка, Дъглас учи в Академията за драматични изкуства.

Първата съпруга на Дъглас е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 година.

Три години по-късно Дъглас се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Ан пише за него: ”Да живея със съпруга си е като да седя в прекрасна градина в подножието на вулкан, който може всеки момент да изригне”. Кърк и Ан имат двама синове – Ерик и Питър.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледната реклама, която трогна света (ВИДЕО)
Коледната реклама, която трогна света (ВИДЕО)
Започна делото срещу бездомника, обвинен за палежа на тютюневите складове
Започна делото срещу бездомника, обвинен за палежа на тютюневите складове