НОВИНИ

Круизен кораб с 2500 души на борда акостира в Бургас

Успешният морски туристически сезон продължава, а един от най-големите круизни кораби "Опера" тази сутрин доведе 2500 туристи в Бургас. Пристанището в морския град вече се превръща в утвърдена дестинация за този вид туризъм.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:07, 15.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Корабът е дълъг 275 метра и разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - „Аида", „Отело", „Риголето", „Травиата", „Норма", „Турандот", „Тоска", „Бохеми". Екипаж от 728 души се грижи за 2 500 чуждестранни туристи от 47 държави. На кея те бяха посрещнати от български ритми, а пасажерите ще имат възможност да разгледат Бургас, както и да направят кратки екскурзии до Несебър, Созопол и остров "Света Анастасия". Амбицията на ръководството на Порта е превръщането на Бургас в постоянна точка за активен круизен туризъм.

Диян Димов - изп. директор на Порт Бургас: "Целта е да имаме круизна компания, която да избере пристанище Бургас за начална и крайна точка. Т.е. кораб на компанията да избере пристанището, в което ще се качват и ще слизат пасажерите по дестинацията, която е определена -Средиземно море ли ще бъде или гръцки острови".

В момента Черно море не се посещава от нито една американска компания, а в най-голямото круизно пристанище Одеса тази година няма нито един кораб, казаха още Диян Димов. Туроператорите отчитат като много голям успех факта, че са успели да запазят отношенията си с двата големи европейски круизни оператори, които ще продължат да посещават Морска гара Бургас. Следващото посещение на круизния гигант "Oпера" в Бургас е на 27 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставят противогрипни ваксини в Пловдив
Поставят противогрипни ваксини в Пловдив
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун пристига на посещение в Хаити
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун пристига на посещение в Хаити