Кървав инцидент този следобед в Германия, мотивите за който все още остават загадка. В препълнен автобус на градския транспорт в северния германски град Любек един от пътниците е намушкал и ранил с нож 9 души. Полицията е обезвредила и задържала извършителя. Произшествието следи Мария Стоянова.

Градски автобус пътува от Любек към близко градче на Балтийско море, когато внезапно един от пътниците си хвърля раницата на земята. Водачът наблюдава това във вътрешното си огледало.

Ула Хингст, прокурор: Шофьорът е спрял автобуса и е отворил вратите, за да излязат пътниците.

Мъжът зад волана е излязъл от кабината си, за да разбере, какво става. Тогава 34-годишният германски гражданин от ирански произход го удря. В създалата се след това суматоха, вади нож и безразборно започва да намушква хората около себе си.

Останалите пътници успяват обаче да надвият насилника, след като преди това са извикали полиция. Служителите на реда са задържали нападателя. За него няма данни за политическа радикализация, в каквато и да е форма. Известно е само, че е служил войник в германската армия, Бундесвера.

В раницата, която е хвърлена в автобуса, е открит детонатор.