30 години отбелязва синдикатът КТ "Подкрепа". На конгреса са поканени над 600 делегати. На събитието присъства и президентът Румен Радев. Основателят на синдиката Константин Тренчев очерта три основни проблема у нас: демографската криза, миграцията и влошеният икономически стандарт.

Премиерът Бойко Борисов, който приветства делегатите, заяви, че кандидатстването за еврото гарантира икономическия растеж. Очаква се догодина доходите да се вдигнат с 10 процента.

Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов декларира, че ще отстоява "със зъби и нокти" енергетиката, като подчерта бъдещето на "Марица Изток" е проблем. Синдикатът ще търси промени и в образователната концепция финансирането да следва ученика.

Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Всички имахме мечти, всички имахме идеали Много от нашите мечти, за съжаление, бяха потъпкани, бяха смачкани в калта. Ние се оказахме в един друг свят, ние се оказахме в света, в който алчността, за съжалени,е е водещото начало в човешките отношения.
Константин Тренчев, почетен президент на КТ "Подкрепа": Според различни източници, средногодишно България напускат между 30 и 50 хил. български граждани. Изобщо не засягаме етническата страна на въпроса. Социалният статус на българина също не дава основание за оптимизъм. Според Евростат почти 40% от населението на България е на границата на бедността.
Румен Радев, президент на Република България: В основата на синдикализма стои диалогът Диалогът е ключът към успеха, но историята на вашата организация показва, че всички значими социални права са отвоювани с борба.