Доволен съм от това, че институциите не се "бият" по между си относно позицията на страната ни на предстоящата Конференция за климата в Катовице. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов след срещата с Румен Радев. Според него ако Европа постигне своите свръхамбициозни цели, това ще се отрази с 10% на атмосферата, т.е. няма да се променят значително нещата.

Румен Радев: На едно мнение сме със синдикатите и правителството за миньорите

Румен Радев: На едно мнение сме със синдикатите и правителството за миньорите

Президентът Румен Радев заяви, че България трябва да спазва Парижкото споразумение за борба с климатичните промени, но без завишаване на целите и съхр...

Планът, който гоним, е отлагане затварянето на въгледобивните централи за неопределен период, отбеляза Манолов.

Идеята е докато има въглища, да работят тези централи. Това, което се копае в "Марица-изток", не е въглищна маса, прилича по-скоро на дървесина, коментира още той.


Нено Димов: Запазването на комплекса "Марица-изток" е и за по-чист въздух

Нено Димов: Запазването на комплекса "Марица-изток" е и за по-чист въздух

По-чист въздух значи да имаме стабилна енергетика, запазването на комплекса "Марица-изток" е и за по-чист въздух в този смисъл, защото битовото отопле...

Пречиствателните инсталации в комплекса "Марица-изток" са модерни. А цената на вредните емисии се покачи 20 пъти за 10 години. Съвсем близко бъдеще може да стане с 40 пъти повече, смята още президентът на КТ "Подкрепа".

Прекалено много скачат цените, отбеляза той и заяви, че Индия, Китай и САЩ не плащат тези вредни емисии.