НОВИНИ

Куба проведе тест на мобилен интернет в цялата страна

Услугата беше предоставена безплатно за един ден от националния телеком и достигна до повече от пет милиона потребители. Досега интернет на острова е имало само в държавните учреждения и някои университети.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 18.08.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Да поставим идеологията на кубинската революция в онлайн пространството". С това намерение новият президент на страната Мигел Диас-Канел започва своя революция - тази на разширяването на интернет-достъпа. в продължение на осем часа Държавната телекомуникационна компания в Куба изпробва въвеждането на 3G мрежа. Целта е да се проправи път към постоянно доставяне на услугата с покритие върху цялата територия. Новият държавен глава иска кубинците да се противопоставят на вълната от псевдокултурно, банално и вулгарно съдържание в мрежата. От друга страна обикновените граждани се зарадваха на временната свобода.

Елена Сантандер, жител на Хавана: Можеш да се свържеш от дома си, да говориш колкото си пожелаеш и никой не знае за какво говориш. Навън обаче всички ще те чуят.

В сферата на масовата комуникация и интернет достъпа Куба е една от най-слабо развитите държави. Въпреки че обществени точки за мобилна връзка са разположени в цялата страна, достъпът до услугата струва долар за час. За сравнение средната месечна заплата в островната държава възлиза на 30 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голфът може да удължи туристическия сезон
Голфът може да удължи туристическия сезон
320 достигна броят на жертвите при наводненията в Индия
320 достигна броят на жертвите при наводненията в Индия