Българинът победи по точки в 12-рундов мач Дерек Чисора от Великобритания и стана европейски шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

След последния удар на гонга тримата странични съдии точкуваха 116:112, 113:115 и 116:112 за Кубрат Пулев. Така Кубрат Венков Пулев за втори път в своята кариера става европейски шампион по бокс за професионалисти в най-престижната категория след 2012 година, когато за първи път завоюва титлата, побеждавайки Александър Димитренко от Украйна на гала-вечер в друг германски град - Ерфурт.

На професионалния ринг Кубрат Пулев има 23 победи, от които 12 с нокаут, и само една загуба - на 15 ноември 2014 година в същата зала в Хамбург в мач за световна титла бе нокаутиран в 5-ия рунд от украинеца Владимир Кличко, който си защити шампионския пояс.

Мачът Кубрат Пулев - Дерек Чисора се проведе на международна гала-вечер в "Барклейкард Арена" в Хамбург пред около 8 000 зрители, сред които около 2000 български любители на бокса, които размахваха националния флаг и през цялото време скандираха "Пулев, Пулев, Кобра, Кобра" и "Българи, юнаци!"
Сред почетните гости бе и световният шампион за професионалисти в тежка категория на две федерации Тайсън Фюри от Великобритания.