НОВИНИ

Кученцето, спасено изпод руините в Италия, ще става спасител

В истински герой на Италия се превърна малкото кученце от породата бордър коли, открито от спасителите под развалините на къща в градчето Кастелучо ди Норча в област Умбрия след неотдавнашното силно земетресение, предава ТАСС.

кученцето спасено изпод руините италия става спасител
bnt avatar logo
от БНТ
22:44, 08.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

След като доброволците от Националното общество за защита на животните /НОЗЖ/ извадиха нещастното пале от отломките, неговият стопанин толкова се развълнува, че начаса реши да го подари на пожарникарите, в чиито състав в Италия са включени спасителите.

Те от своя страна с благодарност приеха необичайния подарък и му дадоха ново име - Теремото, което на италиански значи "земетресение". Сега на симпатичното животно му предстои кариера на куче-спасител, обучено да издирва хора изпод развалините.

След трусовете в Норче представителите на НОЗЖ оказаха помощ на 158 домашни животни. Ветеринарите се погрижиха за 59 кучета, 63 котки, 18 костенурки, 2 гъски , а също така за папагали, канарчета и един таралеж.

Бордър колитата се считат за едни от най-умните представители на кучешкото царство. Те са надарени с великолепно обоняние и често помагат на спасителите и полицаите, припомня агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смолян ще получи 70 млн. лева за регионален воден проект
Смолян ще получи 70 млн. лева за регионален воден проект
Меркел се опасява от руски кибератаки по време на изборите в Германия догодина
Меркел се опасява от руски кибератаки по време на изборите в Германия догодина