НОВИНИ

Кучешки живот в хърватски плажен бар

Плажен бар на хърватския остров Раб е открил необичаен начин да привлича собствениците на домашни любимци - като организира състезание по плуване за тях и техните кучета, съобщава Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
16:19, 29.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
кучешки живот хърватски плажен бар

Във вторник около дузина собственици на кучета скочиха заедно с любимците си в морето от лодка, закотвена на около 100 метра от адриатическия остров, преплуваха до брега и след това пробягаха разстоянието до бара. Победители станаха Ервина Кришкович-Пахлина и нейният пудел Бони.

"Кучето ми много обича да плува. Но когато видях на старта всички тези по-големи кучета в добра форма, си помислих, че моето няма шанс. Но накрая се оказа, че той е наистина по-бърз от всички други", казва Кришкович-Пахлина.

След плуването кучетата бяха изправени пред ново предизвикателство - да видят кой ще погълне най-бързо порция от специален сладолед от соево мляко и ще изпие чаша безалкохолна бира, специално направена за кучешкия вкус.

Собственичката на бара Руби Монтанари-Кнез казва, че състезанията са начин за привличане на вниманието към това колко важни са домашните любимци в живота ни, а също така и за сплотяване на общността. "Когато участваш в подобни неща, това винаги е добре за общността - хората излизат навън, активни са, тренират и контактуват помежду си", казва тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за жестоко отношение на хърватската гранична полиция към мигранти
Сигнал за жестоко отношение на хърватската гранична полиция към мигранти
Няма изискване за възрастта на автобусите, използвани като Случаен превоз
Няма изискване за възрастта на автобусите, използвани като "Случаен превоз"