Заради падналите обилни снеговалежи е протекъл покривът на сградата, където се помещава културната институция. От Община Стара Загора са поели ангажимент да бъде извършен спешен ремонт в театъра.

Стара Загора

Покривът на кукленият театър се е пропукал заради натрупан сняг и лед. От там е започнала да се стича вода във стаи на втория етаж, като някой от тях са били наводнени и се е наложило екипът да изхвърля вода, защото по тръбите водата е започнала да слиза и към репетиционната зала.

Дарин Петков - директор на Куклен театър - Стара Загора: Течът се образува вследствие на това ,че горе улуците и водосточните тръби се бяха напълнили с лед вследствие на големия снеговалеж и тъй като ние се отопляваме денонощно нон стоп с нашето парно и сградата е топла и явно леда е почнал да се топи и си е намерило път и започна да тече тук 36 часа.

Последно ремонт на сградата е правен педи близо 20 години, с който грижите за театъра се изчерпват. Заради създалата се ситуация Община Стара Загора реагира незабавно и екпертна комисия е оценила щетите за да започне спешен ремонт.

Дарин Петков - директор на Куклен театър - Стара Загора: Аз съм много щастлив, защото по този начин реагира Общината, защото ако се направи нещо частично то ще бъде много временно за да реши проблема. Надявам се проблема да бъде решен веднъж завинаги.

За случващото се в Старозагорския театър с писмо е уведомено и Министерството на културата, което е собственик на сградата.