НОВИНИ

Кунева: Никое помагало, не може да бъде наречено учебник

Никое помагало, колкото и добре да е написано, не може да бъде наречено учебник. Има учебници в кавички, които не са минали през процедурата и които се продават като помагала. Това е риск - и за учителите и за родителите, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева при проверка на площад "Славейков" за това дали се продават стари ученически бележници.

кунева никое помагало наречено учебник
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 13.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Бих искала да помоля учителите да посъветват родителите за необходимите помагала - кои са най-добри за техните деца и дали ще имат нужда от тях, посочи министър Кунева.

Учебниците от първи до седми клас са безплатни за всички ученици, но помагалата към тях се купуват от родителите, след препоръка на учителите.

Министър Кунева припомни, че през новата учебна година се въвеждат обществените съвети към училищата и отбеляза, че те са много важен орган. "Не можем да бъдем наблюдатели на един толкова важен процес, като образованието, а когато ни се дава възможност да участваме - да стоим настрани", коментира вицепремиерът.

Меглена Кунева заяви, че лидерството в училище е много важно и допълни, че очаква повече инициативи от деца и родители за промени в образованието в положителна посока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешиха проучване за природен газ в Черно море с кораба Oceanic Endeavour
Разрешиха проучване за природен газ в Черно море с кораба "Oceanic Endeavour"
МВР проучва поне пет или шест възможности за нов център за бежанци
МВР проучва поне пет или шест възможности за нов център за бежанци