НОВИНИ

Ваня Григорова: Купуването на вот се премества от Южна в Северна България

Това каза Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа", в предаването "Още от деня". Тя определи купеният вот като социален проблем.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 05.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа": Ако погледнем резултатите от изборите в годините назад, се вижда как купуването от основно Южна България се прехвърля в Северна. Някак мистериозно големи части от Северозападна България, която е известна с бедността си, започнаха да гласуват "нетипично". И това са райони, в които няма нито турско, нито циганско население - изцяло български села.
Факт е, че, ако повече хора активно гласуват, просто ще се обезсмисли купуването на гласове. Но така или иначе хората са обезверени, не намират мотивация и изразител на тяхната политика и воля и не гласуват.

Тя определи Бюджет 2020 като "Финансово судоку".


Ваня Григорова: Нали знаете миналата година се хвалеха управляващите, че Бюджет 2019 г. е социален бюджет. Тази година е "балансиран", защото приходите са равни на разходите. Тоест за тях е важно да наредят едни числа в едни кутийки по определени правила и, когато излезе, те са щастливи. Само че човешкият фактор по никакъв начин не се отразява в тези кутийки - те са бездушни, те са просто числа.
Да, има положителни неща, като например увеличаване на парите на учителите, но нищо друго.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Български мелодии в Китай
ДРУГИТЕ новини: Български мелодии в Китай
Крият ли хората за кого са гласували?
Крият ли хората за кого са гласували?