Електрическо табло попадна по средата на улица след ремонт на пътната настилка. По време на реконструкцията то не е било премахнато, а работниците са поставили плочките около него. Шофьорите са принудени да го заобикалят с автомобилите си, а живеещите в близост са притеснени от инциденти. Те са изпратили жалба до общината и за некачествен ремонт на улицата пред домовете им.

Пловдив

Преди месец на улица „Детелин Войвода“ в пловдивския район „Централен“ започва дългочакан ремонт. На това място е имало път с разбити тротоари, а електрическото таблобило до ограда. След подмяна на уличната настилка обаче тротоарите са премахнати и съоръжението остава по средата на пътя.

Сега живеещите в близките кооперации са принудени са заобикалят таблото.

Светозар Иванов: Абсолютно не е безопасно. Виждате като е ударено в момента дори кабелите се виждат. Няма как да е безопасно. Тук винаги може някой на заден ход да го удари. Когато го удариха спря тока на двете кооперации.
Мартин Иванов: Той е опасен буквално. Някой, ако се удари по невнимание може да пострада и то сериозно.

От електроразпределителното дружество, чиято собственост е таблото, заявиха, че то е обезопасено. Обещаха скоро то да бъде изместено на подходящо място, така че да не пречи на движението.

Крум Косев – говорител на Енергоразпределение ЮГ: То ще бъде изместено там в непосредствена близост. Мястото вече е съгласувано с местната администрация, така че да отговаря на новия вариант на улица, тротоар, както е съобразно новата настилка.

Освен таблото проблем за живеещите в близките кооперации се оказва състоянието на улицата след ремонта. Хората са събрали над 30 подписа с настояване общината да преразгледа проекта за реконструкцията. Според тях наклоните на улицата не са направени правилно и не е изградена добра отводнителна система.

Светозар Иванов: Наклоните, които направиха. Изключително стръмни наклони и шахтите, където са изградени на места според нас няма да могат да поемат водите. Тя ще отиде в избите. Не знам защо вдигнаха нивото на настилката.
Мартин Иванов: Тук преди имаше тротоари, улици. Да - бяха улиците в окаяно състояние, но си имаше тротоар с бордюр, които при по-силни дъждове не позволяваха водата да се насочи към кооперациите, а в момента това, което се изгради просто не е адекватно със самите сгради.

По проект, близо до кооперациите е трябвало да бъде обособена зелена зона с беседка, но това не се е случило, казват хората. Вместо това там все още стои незаконна постройка. Тротоари също липсват.

Светозар Иванов: Тук има майки с деца, които излизат с колички. Както виждате в момента колите си спират, където си искат. Така беше и преди, но все пак имаше някакви тротоари.

Ръководителят на проекта архитект Соня Славчева обясни, че наклоните са направени правилно и опасенията на хората за наводнения не са основателни. На обекта ще бъде направена проверка и ако има дефекти, те ще бъдат отстранени.