НОВИНИ

Курортът Албена чества 50-годишен юбилей

Курортът Албена чества 50-годишен юбилей. Премиерът Бойко Борисов заедно с вицепремиера Красимир Каракачанов и финансовия министър Владислав Горанов откри в комплекса мултифункционална конферентна зала.

bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 23.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Усилена работа по автомагистрала "Хемус" и дотиране на чартърните полети до българските курорти. Това обеща премиерът Бойко Борисов като подкрепа на туристическия бизнес. Според премиера тази година целият туристически бранш у нас се е оказал потърпевш от нелоялна конкуренция на съседни туристически дестинации и затова си струва държавата да му окаже подкрепа.

Бойко Борисов: И тука Сдружението на общините трябва да седнете с комплексите, с туристите - имам предвид Министерството на туризма, и да ни дадете с колко и как бихме могли да ви подпомогнем…

Курортът Албена е открит на 24 август 1969 г. като един от най-модерните курортни комплекси в Източна Европа. През 5-те десетилетия на съществуването си той е устоял на презастрояването и е запазил всичките си зелени пространства. Работи през 4-те годишни сезона. В наши дни е един от предпочитаните семейни курорти, но развива и спортен, и конферентен туризъм, в съответствие със световните тенденции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетохме жертвите на тоталитарните режими
Почетохме жертвите на тоталитарните режими
Недоволство в община Първомай заради мерките срещу чумата по свинете
Недоволство в община Първомай заради мерките срещу чумата по свинете