НОВИНИ

Кустурица: Непрофесионалността на пътните служби можеше да ни коства живота

Сръбският режисьор Емир Кустурица заяви днес, че неговите адвокати ще "предприемат нещо" по повод лошата сигнализация на Ибърската магистрала, която, по неговите думи, можела "да му коства живота", предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
22:48, 02.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света
кустурица непрофесионалността пътните служби можеше коства живота

Кустурица и шофьорът му претърпяха пътно произшествие снощи около 23 часа местно време, на пътя Лиг-Белград, при което режисьорът е получил само леки наранявания. Кустурица обвини пътните служби, че са поставили знака за обратен завой на самия завой, а не преди него.

Режисьорът каза, че шофьорът му е ранен и хоспитализиран, а той самият е контузен и това, което са направили пътните специалисти, е най-малкото "некадърно и пагубно". "Моите адвокати ще предприемат нещо не само за да се санкционира непрофесионалността, която можеше да ни коства живота, а надявам се, за да се отстранят неразбираемите пропуски и да се предотвратят възможни нови произшествия", подчерта Кустурица.

Автомобилът, с който пътувал Кустурица снощи, бил шофиран от Вичентие Савич от Ужице, автомобилист с редица трофеи от състезания в Сърбия и бивша Югославия. Колата излетяла от пътя на завой, продължила двайсетина метра по настилка от чакъл и след няколко метра "полет" във въздуха се ударила директно в земен насип.

Пътните служби твърдят, че сигнализацията е поставена правилно и пътната полиция не е имала забележки. Шофьорът е настанен в болница със счупена раменна кост, а Кустурица още на обяд се е върнал към работата си и утре ще пътува за концерти на неговата група The No Smoking Orchestra в Москва на 4 юни и в Сочи на 7 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Черешовата задушница си спомняме за починалите близки
На Черешовата задушница си спомняме за починалите близки
Протест срещу презастрояването и незаконното строителство в Асеновград
Протест срещу презастрояването и незаконното строителство в Асеновград