НОВИНИ

Кюстендилското село Стоб е без вода вече две седмици

Повече от две седмици, Кюстендилското село Стоб е без вода. Проблем с водата има и в останалите населени места в общината, но най-засегнати са хората от Стоб, където през летните месеци са често на воден режим. От Кюстендилска вода казват, че причина за липсата на вода е авария в района, по която се работи, но според хората проблемът е друг.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 13.06.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Хората от село Стоб нямат вода нито за пиене, нито за хигиенни нужди. Принудени са всеки ден да пълнят туби с минерална вода от извора в центъра на селото.

Стоица Петрова: За пиене става ли тази вода? Тая е годна. С какво миете чинии, как се къпете? Па не мием. С една чиния. Ядем по три пъти и после мием.

Заради липсата на вода, баба Стоица не смее да пусне дори и бойлера, защото се притеснява, че електроуреда може да изгори. Селото се захранва с вода от два каптажа. Тя обаче не достига до всички домакинства. За да се разреши проблемът трябва да бъде подменена тръбата, която изкачва водата до къщите в горната част на селото.

Адриана Андреева: Господин Минков обеща, че ще се купи необходимите метри тръба за подмяна, но общината няма такива специалисти работници, които да се заемат с подмяната на този напорен водопровод, който изкачва водата до резервоара. Това е отговорност на ВиК Кюстендил. Нали е частно дружество. Де факто те взимат парите. Ще чакат община Кочериново да даде пари и после те да взимат по 1,40.

В писмено становище, от Кюстендилска вода заявиха, че те отговарят за поддръжката и подмяната на ВиК мрежата, но пари за ремонта трябва да бъдат осигурени от Община Кочериново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха за длъжностно престъпление общинска съветничка от ГЕРБ-Ловеч
Задържаха за длъжностно престъпление общинска съветничка от ГЕРБ-Ловеч
БСП иска гаранции, че името Северна Македония няма да е повод за претенции
БСП иска гаранции, че името Северна Македония няма да е повод за претенции