Жители на софийския квартал “Лагера” настояват за промяна на организацията на движението в района, защото задръстванията и неудобствата са постоянни. С разкопаването на улица “Житница” заради строежа на метрото, трафикът през “Лагера” се е увеличил драстично. Тази вечер недоволните граждани се събраха на протест, с надеждата да обсъждят проблема с районата администрация.

София

Десетки жители на квартал “Лагера” се събраха тази вечер за да покажат недоволството си от регулирането на движението покрай домовете им. В момента заедно с тях и част от трафика от “Овча купел” минава през квартала. В посока центъра излизането към булевард “Борис Трети” става само по една тяста улица.

Александър Милев, жител на Лагера
"След като беше направена еднопосочна, става невъзможно влизането по нея, но когато беше двупосочна, голяма част от колите, които са паркирали, пречат на разминаването, въпреки че има знаци забранено паркирането."

От районната администрация обясняват променената организация на движението със строежа на метрото и с това, че кварталът има възможност за излаз само от две места. Признават обаче, че тя не работи. Затова в ЦГМ са съгласувани нови промени.

Калин Николов, зам.-кмет на район Красно село
"Беше взето решение 3 от основните улици в квартала да станат двупосочни - улица “Мъглен”, “Троянски проход” и “Смолянск”."

Жителите отново поставиха въпроса за прамахването на незаконните гаражни клетки. Те заемат пространство, което иначе може да се използва за паркинг на три пъти повече автомобили или за зелени площи.