Ларс Улрих от "Металика" обяви, че неговият приятел Джеймс Хетфийлд ще се върне "по-силен и здрав", след като групата беше принудена да отложи датите на турнето си, за да може той да потърси помощ за рехабилитация.

Рокерите, създали хита "Nothing Else Matters", трябваше да имат концерти в Австралия и Нова Зеландия от 19 октомври до ноември, но те отложиха шоутата през септември, тъй като фронтменът се завърна на рехабилитация при "работа по възстановяването си" от пристрастяване.

Барабанистът Ларс окуражи феновете на „Металика” като каза, че сега Джеймс прави всичко по силите си, за да се оправи и призна, че той и останалите от групата – с участието на Робърт Трухильо и Кърк Хамет – са били въодушевени от очакването на феновете в Нова Зеландия и Австралия и ще гастролират там догодина.

Улрих каза пред USA Today: „Джеймс прави това, което трябва, той е в процес на изцеление. Чувствам се зле за всички в Австралия и Нова Зеландия, но ние сме развълнувани да се върнем в пълна сила и да се върнем по-силни и здрави от всякога. Това е много сърцераздирателно и просто ни изненада колко любов и признателност и подкрепа получихме през последната седмица, откакто трябваше да отложим турнето. Това е невероятно нещо.''

Битката на Джеймс със зависимостта е документирана във филма от 2004 г. „Some Kind Of Monster“ и той прекарва време в реабилитация след излизането на филма.

През 2017 г. той разкри, че е бил трезвен от 15 години и заяви, че страхът е огромен мотиватор за неговото възстановяване.