НОВИНИ

​Лавина затрупа младеж в Банско

Инцидентът е станал в късния следобед. По данни на планинската спасителна служба в Банско сигналът за лавина е подаден след 17 часа. Млад мъж от Банско на 23 години, заедно с четирима негови приятели са възнамерявали да се спускат от връх Тодорка към хижа "Вихрен".

bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 17.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според спасителите момчетата са търсили повече адреналин. Местността се намира извън позволената зона за спускания. Първи от върха се е спуснало 23-годишното момче, неговото спускане е предизвикало и образувалата се лавина. Момчето е било влачено от снежната маса около един километър по скалистия склон.

Неговите приятели са изровили младия мъж от снега, оказали са му веднага и първа помощ. Медик от спасителната служба е предприел реанимационни действия, поставена е и кислородна маска на момчето, за съжаление обаче младият мъж е загинал. Планинските спасители в Банско предупреждават туристите да не предприемат спускания извън обособените зони, където това е разрешено. Опасността от лавини е висока заради резките промени в температурите през последните дни и силният на места вятър .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за народния глас – Крум Зарков от БСП и Тома Биков от ГЕРБ
Битката за народния глас – Крум Зарков от БСП и Тома Биков от ГЕРБ
Член на ВСС  e пострадал тежко при катастрофа на АМ Струма
Член на ВСС e пострадал тежко при катастрофа на АМ "Струма"