Сноубордист оцеля, след като беше затрупан от лавина в Пирин край Банско. Мъжът е карал сноуборд извън ски зоната в улеите под връх Тодорка. Планинските спасители предупреждават, че заради падналия нов сняг от над 30 сантиметра, лавинната опасност е изключително висока.

Банско

Туристи, които били в района под връх „Тодорка" видели, че пада лавина, която затрупала сноубордист. Те веднага подали сигнал в Планинската спасителна служба.Спасителите пристигнали бързо до мястото и извадили затрупаният 37-годишен мъж. Той бил в безсъзнание и не дишал.

Атанас Уков, планински спасител: Човекът е буквално възвърнат към живот и за броени минути е в съзнание… В момента човека е в добро състояние, с леки охлузвания по тялото и натъртвания.

По-късно през деня друг сноубордист, който също карал извън ски зоната потърсил помощ от планинските спасители, защото се изплашил, че не може да се измъкне от лавиноопасния район. Той бил намерен и изведен в добро състояние.

Петър Чолев, планински спасител: Но още ден, два, три ще бъда много, много лавиноопасно... заслужава ли си тоя риск за някакъв адреналин за 5-10 минути.

От Планинската спасителна служба призовават скиорите и сноубордистите да не карат извън очертанията на ски зоната. Тъй като в случай на инцидент с паднала лавина освен живота на тези ,които търсят силни усещания има реален риск и за живота на планинските спасители.