НОВИНИ

Лавров: Доказателствата за използването на химическо оръжие са смешни

Предоставените доказателства за използването на химическо оръжие от Дамаск са смешни за специалистите. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров пред Асамблеята на Съвета по външна и отбранителна политика.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:31, 14.04.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
лавров доказателствата използването химическо оръжие смешни
„По отношение на сирийската Дума има неопровержими факти. За това ни говорят сега, оправдавайки нанесените удари. Освен информациите в медиите, социалните мрежи и това видео, достатъчно смешно за специалистите, нищо друго не се представя. Тогава попитахме, а не можете ли вие да споделите с нас тези факти, за да се убедим, че всичко е „чисто“. Отговориха ни: „Това е тайна“, посочи руският външен министър.

По данни на руското министерство на отбраната, ракетните удари по обектите на военната и гражданска инфраструктура на Сирия са нанесени от самолети и кораби на САЩ, Великобритания и Франция от 3.42 часа московско време до 5.10 часа московско време.

От 103 крилати ракети сирийското ПВО е свалило 71. Ударите на западната коалиция са в отговор на използването на химическо оръжие от силите на Башар Асад срещу населението на град Дума на 7 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия, САЩ, Франция и Великобритания се събират утре за Сирия
Германия, САЩ, Франция и Великобритания се събират утре за Сирия
Двама души са загинали, а седем са пострадали при катастрофа с бус на Тракия
Двама души са загинали, а седем са пострадали при катастрофа с бус на "Тракия"