Премиера на "Лебедово езеро" с хореограф знаменитият Константин Уралски постави началото на фестивала OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив.

Вижте повече в прякото включване на Владислав Севов.

Още преди началото на премиерното представление на "Лебедово езеро" с хореографията на Константин Уралски, Античният театър вече е наситен с публика. Такава е обичайната гледка преди спектаклите от фестивала OPERA OPEN, но към балетните спектакли от такава висота интересът на публиката е подчертан.

Основно въздействие за този нтерес оказва името на Константин Уралски, започнал кариерата си в Болшой театър, а впоследствие облагородил с висока класа ред театри в Европа, в САЩ и в Латинска Америка.

Той признава, че обича България и тази година това е второто му артистично гостуване тук, след като скоро постави "Лешникотрошачката" в Старозагорската опера.

Очаквани са и интерпретациите на премиер солистите на Московския академичен музикален театър Ксения Шевцова и Дмитрий Соболевский, и на Никола Хаджитанев - солист на Софийската опера и балет, заедно с многонационалната танцова трупа на Пловдивската опера.

Всички те ще изпълнят вероятно най-известното балетно произведение с музика на живо - оркестърът на Пловдивската опера ще е под диригенството на Валери Воронин.

Спектакълът е едно от очакваните заглавия във внушителното съдържание на фестивала тази година. След броени дни, на 26 юли е представелието на Вердиевия "Отело" с Хосе Кура в централната роля. Аржентинският артист е обявен в Метрополитън опера за четвъртия тенор в сета след Павароти, Доминго и Карерас и е един от най-търсените за ролята на Отело вече над 20 години.

OPERA OPEN продължава и през втората половина на август.

Откриват фестивала "Opera Open" в Античния театър в Пловдив

Откриват фестивала "Opera Open" в Античния театър в Пловдив

Фестивалът "Opera Open" се открива тази вечер на Античния театър в Пловдив със зрелищен спектакъл "Огънят празникът". Програмата на форума предлага об...