Най-малко 20 са вече жертвите на студа в Европа. Повечето от тях са бездомници в Полша и Италия. Гръцки острови са покрити със сняг. В Москва температурите през нощта паднаха до минус 30 градуса. Подобен студ беше регистриран и на места в Чехия, където измръзнаха трима души. Стотици полети в Турция са отменени. Властите в Белград отвориха допълнителни приюти за бездомни хора.

Полша

Най-малко 10 души починаха от студа в Полша. Жертвите са бездомници. Температурите в страната паднаха под минус 25 градуса. В Краков, разбиваха леда на река Висла, заради птиците там.

Русия

Минус 35 бяха градусите в Москва през изминалата нощ. На летищата Домодедово и Шереметиево бяха отменени най-малко 112 полета. Московските училища утре са отворени, но родителите на учениците от първи до четвърти клас имат право да решат дали да пуснат децата си навън. Въпрeки студа, ентусиасти не се отказаха от велопарад.

Италия

Заради обилния сняг в Южна и Централна Италия има пренасочени полети, спрени влакове и затворени пътища. В областта Изерния учебните занятия за утре са отменени. Студът взе седем жертви - бездомни хора. В Рим, където температурата падна до минус пет, доброволческа организация раздава храна и одеала на хората, които спят на улицата.

Унгария

Унгария преживява най-студената зима от пет години насам. Температурите в района на Будапеща стигнаха минус 26 градуса.Обикновено по това време те са минус четири. Езерото Балатон замръзна.

Турция

Над 600 полета на международното летище в Истанбул бяха отменени заради бурята в мегаполиса, включително всички вътрешни полети. 7 000 души и 1300 машини почистват улицата на града.Ветровете отслабнаха и Босфорът беше отворен

Гърция

Мразовитата вълна обхвана и гръцки острови. Студът усложни обстановката в мигрантския лагер Мория на остров Лесбос.Много бежанци са временно преместени в други центрове или в отопляеми палатки.