Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго. Железопътните релси са в пламъци, за да се избегне замръзването им. Не работят много компании. Училища и държавни учреждения също затвориха. Заведения спряха работа, а пицариите прекратиха доставките по домовете.

© БТА

Средният Запад на Съединените щати продължава да е в плен на арктическия студ. Температурите не спират да падат. На най-студените места градусите достигнаха до минус 50. Мразовитото време вече взе 12 жертви.

© БТА

През последните часове в Чикаго е по-студено, отколкото в някои части на Арктика. Термометрите там отчетоха минус 29 градуса, но заради мразовития вятър, студът се усеща като минус 50. Градските власти призоваха да се избягва излизането навън.

Появиха се съобщения за въоръжени грабежи в Чикаго. Хора с дебели палта били разсъбличани на улицата, а топлите им дрехи - отмъквани.


© БТА

"Полярната вихрушка" засегна около 250 милиона души. Около 90 милиона са в райони с температури под минус 17 градуса. Заради студа пощенската служба на Съединените щати взе тежкото решение да спре доставките до 10 щата. В някои райони е обявено извънредно положение.