НОВИНИ

Наим Сюлейманоглу е изведен от медикаментозна кома

Легендарният щангист на България и на Турция Наим Сюлейманоглу е изваден от медикаментозната кома, съобщават турските медии. Той беше приет в болница в Истанбул в критично състояние, с диагноза остра чернодробна недостатъчност.

bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 26.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Трикратният олимпийски и световен шампион на България и на Турция по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу се намира в интензивното отделение в болница в квартала Бакъркьой.

Личният лекар на Наим Аднан Багръачък е заявил пред местни медии, че ако не се направи трансплантация на черния дроб, легендарният щангист може да загуби живота си.

Близък на Наим, който пожела анонимност, заяви че разполагат с много малко време да намерят донор. Научили за състоянието на Наим, в болницата се стекоха много негови близки и колеги.

Преди няколко години Наим пак беше приет в болница в критично състояние. Тогава престоя близо 40 дни в болницата и успя да подобри здравословното си състояние.


Наим Сюлейманоглу е роден в България преди 50 години, но през 1988 година, по време на Олимпийските игри в Сидни, емигрира в Турция.

За нашата родина той печели две световни титли, а по-големите му успехи са за Турция. За южната ни съседка е печелил три олимпийски титли, пет световни и две европейски. Има и един бронз от шампионат на Стария континент, спечелен в София през 2000 г. Сюлейманоглу подобрява 46 пъти световни рекорди във вдигането на тежести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен почина при инцидент по време на учебни стрелби на полигон Сливница
Военен почина при инцидент по време на учебни стрелби на полигон "Сливница"
До края на месеца МВР ще обследва болниците
До края на месеца МВР ще обследва болниците