НОВИНИ

Ски легендата Попангелов откри сезона в Боровец

Боровец откри ски сезона с добри писти и хубаво време и още по-добро настроение. Символично сезонът беше "подкаран" от легендата в ски алпийски дисциплини Петър Попангелов на пистата, носеща неговото име. През целия ден и за нощното каране лифтовете работят безплатно. Без излишна тържественост, но с хубаво време, добри писти и още по-добро настроение днес беше открит ски сезонът в Боровец.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова Оператор Любомир Милошев
19:01, 19.12.2015
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Три, две едно - най-очакваният за скиорите момент - стартът на новия сезон вече е факт.

Точно в 8.30 сутринта Петър Попангелов и най- младите му последователи тръгнаха от долната станция на лифт Ястребец за първото си спускане за сезона . На поста си са ски - патрулите , обновена е и маркировката.

Ясно време, минусови температури и около 20 км обработени писти, така започва сезонът на Боровец а обещанията са за много пирятни изненади през целия сезон за любителите на зимните спортове.

И тази година любителите на зимните спортове ще имат разнообразие на ски картите.

Люба Кленова - маркетинг директор: Предвидили сме нови възрастови групи - младежи и хора над 65 години, които се ползват с доста преференциални условия за лифт карти, намалението при тях е 30% от стандартната цена. Помислили сме също за семействата, за тях имаме специални цени.

Преференциални ще бъдат и цените на 3 и 4 дневните лифт картите за Коледа и Ново година. А всички останаха доволни от пистите .

Петър Попангелов: Много добра е пистата и твърдината на снега е прекрасна и хората са много доволни, чувам викове по пистите и много приятели.

Надеждите сега са за повечко сняг до края на месеца, макар че пистите се подсигуряват с оръдия за изкуствен и отлична снегоутъпкваща техника. Както скиорите казват - това е само началото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима обгазени при пожар в столичния квартал Люлин - 3
Трима обгазени при пожар в столичния квартал "Люлин - 3"
Корабът с над 100 души на борда не е потънал край Индонезия, но бедства
Корабът с над 100 души на борда не е потънал край Индонезия, но бедства