НОВИНИ

Акт за административно нарушение на заподозрения в стрелба срещу деца

Лекар от шуменската болница е стрелял снощи срещу три деца, защото вдигали шум. За БНТ за стрелбата съобщи майката на едно от момчетата. Тя е подала сигнал и на спешния телефон 112 и на горещия телефон за деца, пострадали от насилие. Днес подаде и жалба в полицията, която започна разследване.Днес са снети показания и от трите момчета, твърдящи обратното - две малолетни деца и едно непълнолетно. Свидетели на случката, описана от тях не са установени. При извършен оглед около жилището на мъжа части от патрон не са намерени.

bnt avatar logo
от Здравка Русева, Борис Колев
21:45, 15.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Изплашената майка разказа, че снощи й се обадила съседка, за да пита дали синът й се е прибрал и дали е добре, защото навън се стреляло. Надежда Калоянова веднага излязла и видяла момчето си, което тичало пребледняло от страх към вкъщи.

Всичко се случило, когато децата се прибирали от тренировка по карате. Спрели се да поговорят до контейнера за смет, който е срещу жилищния блок на стрелеца.

Надежка Калоянова: И са приказвали на по-висок тон, по-голямото е ритнало казана и след 5-6 минутки излиза един човек от третия етаж и стреля по тях с пушка.

Калоян: И каза, вие още колко гюрюлтия ще ми вдигате в 9 часа, след това почна да стреля по нас и почнахме да бягаме. Едното дете се скри зад колата, голямото дете, което е на 16 години тръгна към лавката надолу, след това аз тръгнах по улицата към третото, видях един човек с две големи кучета и той почна да ме успокоява.

На пристигналия след сигнала полицейски екип децата показали откъде е стреляно. Оказва се, че стрелецът е 54-годишен акушер-гинеколог. Доктор Румен Радев признал пред полицията, че е хвърлил пиратка.

Не успяхме да го открием на работното му място, но директорът на лечебното заведение каза за БНТ, че той и пред него признал за хвърлената пиратка.

Доктор Радев е дългогодишен ловец и има законно притежавано ловно оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пребиха журналист в Поморие
Пребиха журналист в Поморие
Домашен арест за обвинените в убийството на Тодор
Домашен арест за обвинените в убийството на Тодор